CHRONICLES

"I'll let you be in my dreams if I can be in yours" - Bob Dylan

 


Jonas - gitarr & sång


Robert - gitarr

1965 lanserade skivbolaget Columbia Records en kampanj för att sälja mer material med Dylan själv, med slogan "Nobody sings Dylan like Dylan". Detta i en tid när flera artister hade hits med hans låtar.

 

Chronicles är ett tribute-band, vi försöker inte låta eller se ut som Dylan, det är inte vår grej, våra arrangemang är våra egna. Vi blandar kända och mindre kända, till och med outgivna låtar, i många olika musikstilar som sträcker sig över hela Dylans karriär. Låtarna lever vidare med oss så som de gör med Dylan själv. Vi framför dem på vårt sätt och han på sitt, en princip han själv följer.

 

Kväll efter kväll och år efter år är Bob ute och spelar sina låtar, varje gång gör han något nytt av dem. Vart kan jag ta låten nu då? Var har den varit förut? Hur blir det om man byter takt, tonart eller puls? Kan texten fraseras annorlunda? Kan man sjunga på ett annat sätt? Skriva ny text? Allt detta gör han om och om igen för att hålla låtarna intressanta.

 

Det som gör Chronicles framträden annorlunda och unika är att i samband med varje låt som framförs berättas en anekdot. Idén är att sätta låten i ett sammanhand. Det kan handla om hur en låt har uppstått, vad som kan ligga till grund för texten eller titeln, men utan att gå in på en  djupgående analys, att få ett intressant perspektiv istället för att bara spela musik rätt av.

 

Bandet består idag av ungdomar 22-58 år gamla. De yngre har kanske ingen direkt koppling till Dylans musik, men de ger järnet för att bandet ska utveckla låtarna och medverkar aktivt för att sätta sin egen prägel på dem. Till vissa spelningar tillkommer körsångerskor för att ge extra tryck i framförandet. Att Dylans musik förs vidare till nästa generation är härligt!

 

Någon sa "Att lyssna på Dylans musik är som att kika genom en gardin. Men du vet inte var gardinen är eller vilken sida av den du är på. Eller vill vara på.".

 

 


Anders - bas


Vidar - trummor

Senast uppdaterad 2016-05-22- webmaster Marléne Hökgren         info@chronicles.se